products sterile fiole
betaphos

Betafos, suspensie injectabilă 5 mg/ml + 2 mg/ml

Betafos este indicat în tratamentul diverselor afecţiuni acute şi cronice care răspund la tratamentul cu corticosteroizi. Tratamentul cu hormoni corticosteroizi este un adjuvant, nu un înlocuitor al tratamentului convenţional.

Afecţiuni musculo-scheletice şi ale ţesuturilor moi: poliartrită reumatoidă, osteoartrită, bursită,

spondilită anchilozantă, epicondilită, radiculită, coccidinie, sciatică, lumbago, torticolis, chist

ganglionar, exostoză, fasceită.

Afecţiuni alergice: astm bronşic cronic (inclusiv tratament adjuvant pentru status astmaticus), febra

fânului, edem angioneurotic, bronşită alergică, rinită alergică sezonieră sau perenă, reacţii provocate de medicamente, boala serului, înţepături de insecte.

Afecţiuni dermatologice: dermatită atopică (eczemă numulară), neurodermatită (lichen simplu circumscris), dermatită de contact, dermatită solară severă, urticarie, lichen plan hipertrofic, necrobioză lipoidică diabetică, alopecia areata, lupus eritematos discoid, psoriazis, cheloid, pemfigus, dermatită herpetiformă, acnee chistică.

Colagenoze: lupus eritematos diseminat, sclerodermie, dermatomiozită, periarterită nodoasă.

Afecţiuni neoplazice: ca tratament paliativ al leucemiilor şi limfoamelor la adulţi; leucemie acută la copii.

Alte afecţiuni: sindrom adrenogenital, colită ulcerativă, ileită regională, sprue, afecţiuni pediatrice (bursită sub heloma durum, hallux rigidus, digiti quinti varus), afecţiuni care necesită injecţii subconjunctivale, discrazii sanguine care răspund la tratamentul cu corticosteroizi, nefrită şi sindrom nefrotic

Glucocorticoizii, cum este betametazona, produc efecte metabolice importante şi variate şi modifică răspunsul imun al organismului la diverşi stimuli. Betametazona are acţiune glucocorticoidă puternică şi o acţiune mineralocorticoidă slabă.

Betafos este o combinaţie de esteri de betametazonă solubili şi foarte puţin solubili, cu efecte antiinflamatorii, antireumatice şi antialergice puternice, folosită în tratamentul tulburărilor care

răspund la corticosteroizi. Acţiunea terapeutică promptă este realizată de fosfat sodic de betametazonă, un ester solubil care se absoarbe rapid după injecţie. Acţiunea susţinută este realizată de dipropionatul de betametazonă care este doar puţin solubil şi facilitează o absorbţie lentă, controlând astfel simptomele o perioadă mai îndelungată de timp. Cristalele mici de dipropionat de betametazonă permit utilizarea unor ace subţiri (cu un calibru de până la 26) pentru administrare intradermică şi intralezională. 
Cod: H02AB01
prima pagina   •   noutati   •   despre noi   •   Contact ENRORU